Menu

Urk

Bezoek het voormalige eiland

20211016_163728.jpg
De vuurtoren van Urk
Een leuke bestemming voor een dagje uit met uw boot of ander vervoer, is het voormalige eiland Urk. Deze gemeente ligt in de provincie Flevoland en heeft een unieke geschiedenis en cultuur als vissersdorp. U kunt hier aanmeren in de levendige haven en genieten van de oude botters, de vuurtoren en de twee kleine strandjes aan het IJsselmeer.

Urk heeft ook veel te bieden op het gebied van kunst en cultuur. U kunt hier een bezoek brengen aan het Museum Het Oude Raadhuis, waar u meer te weten komt over de historie van Urk, of aan het Kerkje aan de Zee, waar u prachtige schilderijen kunt bewonderen. U kunt ook een wandeling maken door het oude dorp, waar u de typische Urker huisjes, steegjes en monumenten ziet.

Urk is niet alleen een stad vol historie, maar ook een stad vol gezelligheid. U kunt hier heerlijk winkelen in de sfeervolle winkelstraat of lekker eten en drinken in een van de vele restaurants en cafés. Proef hier vooral de verse vis uit het IJsselmeer of de Noordzee. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals markten, concerten en festivals.
 
© Jachthaven Lands End | Realisatie: Sybit | Software Op Maat | Sitemap | Privacyverklaring