Menu

Elburg

Middeleeuwse vestingstad aan het Veluwemeer

elburg-14.jpg
De haven van Elburg
Een leuke bestemming voor een dagje uit met uw boot (of eigen vervoer) is de Hanzestad Elburg. Deze stad ligt aan het Veluwemeer en het Drontermeer in de provincie Gelderland en is vooral bekend vanwege haar middeleeuwse vesting met een nagenoeg volledig recht stratenplan. U kunt hier aanmeren in de sfeervolle haven en genieten van het uitzicht op het water.

Elburg heeft veel te bieden op het gebied van cultuur en historie. U kunt hier een bezoek brengen aan een van de vele monumenten, zoals de Vischpoort, de Grote Kerk en het Agnietenklooster. U kunt ook een kijkje nemen in het Museum Elburg, waar u meer te weten komt over de geschiedenis van Elburg als vissersstad aan de Zuiderzee. Of u kunt een wandeling maken over de stadswallen, waar u nog resten ziet van de oude verdedigingswerken.

Elburg is niet alleen een stad vol verhalen, maar ook een stad vol gezelligheid. U kunt hier heerlijk eten en drinken in een van de vele restaurants en cafés. Proef hier vooral de lokale specialiteiten, zoals paling of botterbittertjes. Er worden ook regelmatig evenementen georganiseerd, zoals markten, concerten en festivals.

elburg-15.jpg
De Vischpoort, Elburg
© Jachthaven Lands End | Realisatie: Sybit | Software Op Maat | Sitemap | Privacyverklaring